به گزارش مشرق، روند نزولی همهگیری کرونا در ایران همواره ادامه دارد و به ظاهر خروج شهرستانها از وضعیت بحرانی کرونا یکی پس از دیگری نویدی از آرامش نسبی در سراسر کشور میدهد اما واقعیت اینجاست که مشاهده و ثبت نمونه جهش یافته ویروس کرونا در کشورهای همسایه و افزایش ترددهای خارجی میتواند نگرانی عمدهای برای ایجاد بحرانی تازه در ایران شناخته شود.
در این زمینه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به وضعیت بیماری کرونا در کشور و تهران روز گذشته اظهارداشت: شرایط فعلی کرونا در ایران کماکان شکننده است و با توجه به افزایش آمار در اروپا و سویههای جدید ویروس همواره باید برای مقابله با امواج بعدی بیماری آماده باشیم.
علیرضا زالی در نشست با روسای بیمارستانهای تابعه این دانشگاه افزود: باید بهخاطر ورود این سویههای جدید و آمادگی برای مقابله با این نوع ویروس، از این فرصت برای رسیدگی و فعالیت در بخشهای غیرکرونایی بهره ببریم.
زالی تصریح کرد: با توجه به خطر شکلگیری جهشهایی که به تازگی در برخی نقاط دنیا با آن مواجه هستیم و همچنین شکل گیری امواج شبه طغیانی در اروپای شرقی و مرکزی و ارتباط آنها با مناطق غرب و شمال غرب کشور، باید فعالیتهای جدی و بیشتری نسبت به گذشته در این مناطق انجام داد.
سویه جدید کرونا با نام «اومیکرون» از آفریقای جنوبی شیوع یافته، در بوتسوانا و هنگ کنگ و بلژیک موارد مثبت ابتلا به این نوع سویه شناسایی شد، آلمان هم از شناسایی مواردی از این سویه در این کشور خبر داده است، این سرعت انتقال، باعث نگرانی بیشتر شده است چون ممکن است به برخی دیگر از کشورهای دنیا از جمله ایران هم وارد شود.
این درحالی است که کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان با اشاره به افزایش تردد مسافران ایرانی به مقصد کشورهای همسایه بخصوص ترکیه و امارات متحده میگویند: اگرچه تردد مسافران ایرانی به مبداء جهش ویروس کرونای جدید یعنی آفریقای جنوبی بسیار محدود است اما نباید فراموش کنیم با بهبود شرایط نسبی و بازگشایی مجدد مرزهای زمینی تردد مسافران ایرانی به مقصد کشور ترکیه و البته امارات متحده عربی روند افزایشی به خود گرفته است که این میتواند عاملی برای ورود ویروس جدید به کشورمان شناخته شود.
این گروه تاکید دارند شناسایی یک بیمار بلژیکی آلوده به ویروس جهش یافته کرونا که از کشور ترکیه و مصر بازگشته بود نشان میدهد "اُمیکرون" تا پشت دروازههای ایران آمده و درصورت بیتوجهی یکباره درگیر بحرانی تازه خواهیم شد که مدیریت آن قطعا کم هزینه نیست.
به گفته این گروه بهترین راهکار اینجاست که سختگیریهای گستردهای در غربالگری مسافران خارجی که قصد ورود به کشور دارند از سوی مقامات مسئول انجام شود و رعایت پروتکلهای بهداشتی در دستور کار همه باشد تا با استفاده از نتایج قابل قبول سطح واکسیناسیون فعلی از این نگرانی نیز با کمترین هزینه ممکن عبور کنیم.
البته نکته اینجاست که در شرایطی که روند آرامتری در زمینه همهگیری کرونا ایجاد شده نظام بهداشت ودرمان ایران باید از فرصت برای بازیابی توان خود و تجدید قوا برای مقابله احتمالی با بحرانهای تازه استفاده حداکثری داشته باشد.
علائم ابتلا به سویه اُمیکرون
در همین زمینه رئیس انجمن پزشکی آفریقای جنوبی در گفتوگو با رسانهها گفت: سویه جدید اُمیکرون ویروس کرونا منجر به ابتلا به کرونای خفیف و بدون علائم شدید میشود.
این بیماری خفیف با علائمی مانند دردهای عضلانی و احساس خستگی به مدت یک یا ۲ روز همراه است و تاکنون افراد مبتلا کمبود چشایی یا بویایی را گزارش نکردهاند، البته مبتلایان ممکن است سرفه خفیف داشته باشند.
وی همچنین تاکید کرد در حال حاضر برخی از بیماران بستری شده افراد ۴۰ ساله و کمتر هستند.
محمد امین ولیزاده، با اشاره به اینکه هم اکنون بیشتر شهرهای استان به رنگ زرد کرونایی درآمدهاند اظهار داشت: به غیر از اشنویه و پیرانشهر که در وضعیت نارنجی قرار دارند، سایر شهرها از این وضعیت خارج شدهاند.
وی در ادامه با اشاره به ابتلای ۲۷۳ نفر دیگر در شبانه روز گذشته به کرونا تصریح کرد: مجموع کلی مبتلایان به این بیماری از ابتدا تاکنون به ۳۱۸ هزار و ۵۳۴ نفر رسیده و ۷۱ هزار و ۹۱۸ نفر بستری نیز بهبود یافتهاند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی و خدمات درمانی آذربایجانغربی در ادامه از بستری ۶۷۵ نفر به علت سندروم حاد تنفسی خبر داد و گفت: هم اکنون ۳۶ نفر نیز وصل به دستگاه ونتیلاتور هستند.
وی از فوت هفت نفر دیگر در شبانه روز گذشته خبر داد و بیان کرد: متاسفانه تاکنون هفت هزار و ۱۱۳ نفر بر اثر کروناویروس جان خود را از دست دادند.
ولیزاده در ادامه افزود: همچنین هم اکنون ۴۲۱ بیمار بستری مشکوک به کرونا و ۱۶۸ نفر بستری در بخش آیسییو در بیمارستانهای سطح استان ثبت شده است.
وی با اشاره به واکسیناسیون ۱۵ هزار و ۶۳۹ نفر دیگر در شبانه روز گذشته اظهار داشت: تاکنون بیش از چهار میلیون نفر در هر سه دوز واکسن کرونا را دریافت کرده که ۳۰ هزار و ۹۸۷ دوز آن مربوط به دوز سوم بوده است.
استان البرز/ روز بدون فوتی ثبت شد
مهرداد بابایی، در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز ، اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۵۲ بیمار با علائم کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری شدند.
وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز ۷۸ هزار و ۷۷۷ نفر است.
سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر تعداد ۲۸۷ نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند، بیان کرد: از این تعداد، ابتلای ۷۷ نفر به بیماری کووید ۱۹، تا این تاریخ قطعی شده است.
بابایی با بیان اینکه شیوه نامههای بهداشتی باید با جدیت بیشتری رعایت شود، تصریح کرد: مرگ و میر کرونایی در استان البرز در ۲۴ ساعت گذشته به صفر رسید و در ۲۴ ساعت گذشته مورد فوت قطعی از بیمار کووید ۱۹ دراستان ثبت نشد.
وی با اشاره به اینکه مجموع جان باختگان بیماری کرونا در استان البزز همچنان ۶۴۴۰ نفر است، عنوان کرد: خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۷۲ هزار و ۴۷ نفر از مراکز درمانی ترخیص شده اند.
استان اصفهان/ ۱۲ فوتی در ۲۴ ساعت گذشته ثبت شد
پژمان عقدک در جمع اصحاب رسانه با اشاره به تعداد کل موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا از ابتدا تاکنون، اظهار داشت: از ابتدای همهگیری ویروس کرونا تعداد یک میلیون و ۲۳۹ هزار و ۵۸۶ نفر موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: در این بازه زمانی تعداد کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان ۴۲۵ هزار و ۳۱۸ نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی در ۲۴ ساعت گذشته را ۶۱ نفر گزارش شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تصریح کرد: همچنین تعداد ۱۶ هزار و ۹۸۹ نفر آمار کل فوت شدگان قطعی و مشکوک به علت کرونا از ابتدای همهگیری این ویروس در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بوده است.
وی ادامه داد: تعداد ۱۸۳ هزار و ۹ نفر نیز تعداد کل بستری شدگان کرونا از ابتدا تاکنون بوده و تعداد بهبود یافتگان نیز ۱۲۳ هزار و ۲۰۲ نفر اعلام شده است.
عقدک با بیان اینکه در حال حاضر ۶۳۱ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، افزود: از این تعداد ۱۲۷ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد آمار تعداد کل بهبود یافتگان از ابتدا تاکنون گفت: در این بازه زمانی ۱۲۳ هزار و ۲۰۲ نفر بهبودیافتگان کرونا هستند و تعداد بیماران ترخیص شده جدید در ۲۴ ساعت گذشته نیز ۱۱۰ نفر بوده است.
وی تاکید کرد: همچنین ۸۱ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستانهای اصفهان بستری و ۱۲ نفر هم در اثر بیماری کرونا جان خود را از دست دادند.
عقدک ادامه داد: خوشبختانه سیر روند بیماری در استان اصفهان نزولی است و در حال حاضر ۵ شهرستان برخوار، بویین و میاندشت، تیران، خور و دهاقان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند و مابقی شهرستانها در وضعیت زرد هستند و هیچ شهرستانی در استان اصفهان قرمز و نارنجی نیست.
استاندار اصفهان نیز در این خصوص اظهار داشت: اجرای طرح جامع شهدای سلامت طی بیست روز با بهرهگیری از توان نیروی مقاومت بسیج و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان در پایگاه های سلامتی محلات با قدرت موثری در حال پیگیری است.
سیدرضا مرتضوی افزود: به صورت هفتگی دو جلسه ستاد کرونا روزهای شنبه به صورت وبینار با هیات دولت و روزهای سه شنبه با حضور اعضا ستادی استان و فرمانداران شهرستان ها انجام میپذیرد.
وی خاطرنشان کرد: بالغ بر ۷۲/۳۲ درصد از افراد مابین ۱۲ تا ۱۸ سال یک دز از واکسن کووید ۱۹ و ۵۰/۲۴ درصد از ایشان هر دو دز را تزریق کرده اند.
استان اردبیل/ ۱۷۰ بیمار جدید کرونایی بستری شدند
شهرام حبیبزاده با بیان اینکه دز یادآور واکسن کرونا در افزایش ایمنی بسیار اهمیت دارد اظهار داشت: سالمندان و یا گروههای پر خطری که از زمان دریافت دز دوم آنها ۴ تا ۶ ماه میگذرد برای تزریق دز سوم اقدام کنند.
وی افزود: هم اکنون درصد بالایی از مراجعین و مبتلایان به کرونا یا واکسن دریافت نکردهاند و یا دز دوم واکسن را و این مسئله موجب انتشار ویروس و مبتلا شدن سایر هم استانیها شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به اینکه در شبانه روز گذشته شاهد بستری شدن بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان اردبیل بودهایم گفت: علت افزایش قابل توجه میزان بستریها تأخیر در مراجعه بیماران به مراکز درمانی استان اردبیل است و در صورت ادامه این روند رشد قابل ملاحظهای را در آمار بیماران بد حال و فوتی خواهیم داشت.
وی به آمار فوتیهای ناشی از کرونا نیز اشاره کرد و افزود: امروز شاهد فوت یک نفر دیگر از هم استانیهایمان در ۲۴ ساعت گذشته بودهایم و ۴۸ بیمار بد حال نیز در بخش مراقبتهای ویژه قرار دارند.
حبیبزاده ضمن ابراز همدردی و تسلیت به خانوادههای داغدار بیماران کرونایی از آنان خواست از تجمع در آرامستان های استان اردبیل و برگزاری هرگونه مراسم ختم خودداری کرده و با مشارکت در کارهای خیرخواهانه و قرائت فاتحه روح آن عزیزان را شاد کنند.
وی از بستری شدن ۳۳ بیمار دیگر در بیمارستانهای استان اردبیل خبر داد و افزود: تعداد کل بستریهای همزمان بخشهای مختلف کرونایی در استان به ۱۷۰ نفر میرسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل برگزاری هرگونه دوره همی خانوادگی منشأ اصلی افزایش ابتلاء به کرونا در خانوادهها است ادامه داد: ویروس کرونا در تجمعات و در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی به راحتی شیوع پیدا میکند و ضروری است خانوادهها در این ایام از برگزاری هرگونه مراسم عروسی و عزاداری یا مهمانیهای خانوادگی اجتناب کنند.
حبیبزاده بیان کرد: هماکنون شهرستانهای مشگین شهر و نیر در وضعیت زرد و شهرستانهای اردبیل، پارس آباد، خلخال، گرمی، بیله سوار، اصلاندوز، سرعین، کوثر و نمین در وضعیت آبی قرار دارند.
استان ایلام/ ۱ فوتی و ۳۱ ابتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته
محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۶۶ هزار و ۱۰۹ هفت نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۳۱ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۷۸ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۵ بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها ۶۵ هزار و ۲۱۷ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته یک مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان مربوط به شهرستان ملکشاهی گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و ۱۶۰ نفر بوده است.
استان بوشهر/ ۸۷ درصد جمعیت هدف علیه کرونا واکسینه شدهاند
سعید کشمیری، بستری بخش کرونا بیمارستانهای استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و با اشاره به روند نزولی مبتلایان اظهار داشت: تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بوشهر ۶۶ نفر است که نسبت به روز گذشته کاهش دارد.
دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر با بیان اینکه روز گذشته ۳۳ بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدند گفت: از این تعداد ۷ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه اکنون ۶ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان بوشهر بستری شدهاند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، ۲ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
کشمیری روز بدون فوتی کرونایی دیگر در استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در مجموع تاکنون ۲ هزار و ۲۲ بیمار کرونایی در استان بوشهر جانباختهاند.
وی روند ترخیص بیماران از بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر را برشمرد و افزود: خوشبختانه روز گذشته ۳۶ بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند، که از این تعداد ۱۶ نفر از آنها مثبت قطعی بودهاند
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۸۹ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به طرح واکسیناسیون عمومی علیه کرونا پرداخت و گفت: به بیش از ۸۷ درصد از افراد بالای ۱۸ سال استان بوشهر نوبت اول واکسن کرونا تزریق شده و ۷۵ درصد در این گروه سنی نیز هر ۲ نوبت واکسن را دریافت کردهاند.
کشمیری با اشاره به تزریق واکسن کرونا به دانشآموزان بالای ۱۲ سال تصریح کرد: با توجه به بازگشایی مدارس، ۸۲ درصد از دانشآموزان نوبت اول و ۶۰ درصد نیز هر دو نوبت دریافت کردهاند که نیاز است اولیا دانشآموزان و مدارس همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند.
وی با اشاره به تزریق نوبت سوم واکسن کرونا در استان بوشهر بیان کرد: در حال حاضر برای افراد بالای ۶۰ سال، بیماران خاص، کادر بهداشت و درمان و کسانیکه که بیماری زمینهای دارند در صورتیکه شش ماه از تزریق نوبت دوم آنها گذشته باشد نوبت سوم واکسن کرونا تزریق میشود.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر اضافه کرد: برای پیشگیری از شیوع دوباره کرونا در کنار واکسیناسیون، رعایت دستورالعملهای بهداشتی ضروری است.
استان خراسان رضوی/ روند افزایشی مراجعه بیماران مشکوک به مراکز درمانی
محمد حسن درخشان، اظهارداشت: در یک هفته گذشته آمار مراجعین در حاشیه شهر مشهد مقدس افزایش یافته است که این موضوع به دلیل تراکم جمعیت در حاشیه شهر است.
وی ادامه داد: بسیاری از شهرستانها مانند کاشمر، خلیل اباد، بردسکن، خواف و باخرز از شرایط قرمز فاصله گرفته اند اما این شرایط کاملا شکننده است و احتمال عود دوباره بیماری وجود دارد.
مدیر توسعه شبکه و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در فصول سرد سال به دلیل بسته بودن در و پنجرهها احتمال تهویه مناسب هوا وجود ندارد و زمینه برای چرخش بیماریهای ویروسی نیز بیشتر است، عنوان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر محدودیتها برداشته شده است و وضعیت بیماری کرونا به ثبات نسبی رسیده است اگر مردم اطمینان خاطر کاذبی نسبت به این موضوع پیدا کنند احتمال عود دوباره بیماری وجود دارد.
درخشان بیان کرد: از عموم مردم درخواست میکنیم برای تکمیل واکسیناسیون سریعا اقدام کنند و افراد ۶۰ سال به بالا نیز که ۴ ماه از دز دوم آنها گذشته است برای دریافت دز یادآور اقدام کنند تا در صورت مواجه با سویه جدید بیماری سیستم ایمنی بدن بتواند مقاومت کند.
وی گفت: ۴۱ مرکز منتخب خدمت رسانی به بیماران کرونا همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند و ۴ مرکز منتخب شبانه روزی نیز همچون گذشته به فعالیت خود ادامه میدهند تا خدمت رسانی به بیماران احتمالی به خوبی انجام شود.
استان فارس/ روند کاهشی جانباختگان کرونا ادامه دارد
براساس آخرین وضعیت ثبت شده درباره شهرستانها و استانهای کشور استان فارس در وضعیت کم خطر قرار گرفته است. بر این اساس هیچ یک از شهرها و شهرستانهای استان در وضعیت قرمز قرار ندارند.
بر اساس آخرین تغییرات نقشه تنها شهرستان ممسنی در وضعیت نارنجی قرار دارد و مابقی شهرستانهای استان در حالت زرد و آبی هستند که در این میان شیراز به عنوان مرکز استان در وضعیت زرد است.
ثبات در این روند با رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی و تکمیل چرخه واکسیناسیون از موضوعات مورد تاکید متولیان بهداشت است. با این حال مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از پیشبینی و آمادگی برای مقابله با موج ششم کرونا خبر داده و از شیوع سویه جدید کرونا در آفریقا ابراز نگرانی کردهاند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و ۴۹۴ هزار و ۷۲۵ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، ۴۴۰ هزار و ۱۹۶ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۲۵۰ هزار و ۷۳۴ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۵۸ هزار و ۵۴۱ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۹۸ هزار و ۷۳۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
با اعلام بستری ۱۱۳ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع بیماران بستری مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان هزار و ۱۲۸ نفر بوده که از این تعداد، ۱۴۹ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
همچنین با جان باختن ۶ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به ۷ هزار و ۲۲۹ نفر رسیده است.
استان قزوین/ نرخ بهبودیافتگان نصف شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین از کاهش ۱۱ درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا در استان خبر داد و گفت: در ۲۴ ساعت اخیر ۸۸ مورد ابتلای به کرونای جدید در آزمایشگاههای کووید استان قزوین شناسایی شدند که این آمار ۱۱ نفر کمتر از روز قبل بود.
جلال رحمانی با اشاره به تثبیت نرخ بستریهای کرونایی روزانه اضافه کرد: در شبانهروز گذشته ۴۶ بیمار کرونایی به علت علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای قزوین بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز پیش تغییری نداشت.
وی از افزایش ۱۷ درصدی آمار بیماران کرونایی بدحال هم خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۴ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان قزوین زیر دستگاه ونتیلاتور بستری شدند که این آمار از روز گذشته ۲ نفر بیشتر است.
رحمانی ادامه داد: همچنین نرخ مرگومیر روزانه کرونایی در استان قزوین ۳۳ درصد کاهش یافت و در ۲۴ ساعت گذشته ۲ بیمار کرونایی بدحال به دلیل علائم شدید بیماری و ضعف مفرط جسمانی جانشان را از دست دادند که این آمار یک نفر از روز قبل کمتر است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین در ادامه از کاهش ۵۰ درصدی نرخ بهبودیافتگان کرونایی روزانه خبر داد و گفت: در شبانهروز اخیر فقط ۳۰ بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانهای استان قزوین مرخص شدند که این آمار نسبت به روز قبل ۳۰ نفر کاهش داشته است.
رحمانی افزود: در نهایت هم آمار کل بستریهای فعلی کرونایی استان قزوین با ۳ درصد افزایش به ۲۳۰ نفر بستری رسید که این آمار در قیاس با روز قبل ۷ نفر افزایش پیدا کرده است.
کاشان/ فوت نوزاد ۳ ماهه به دلیل کرونا
کاشان همچنان در وضعیت نارنجی قرار دارد و این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد و خوشبختانه طی چند روز گذشته این ویروس منحوس در کاشان افت نسبی اما شکننده داشته است.
مهدی دلاوری، با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۸ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد ۱۲ بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و یک بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء و پنج بیمار نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل ۱۲ و حداکثر ۹۲ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار ۲۹ و حداکثر ۵۵ ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۹۰ بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۶۲ بیمار در شهرستان کاشان و ۲۸ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران چهار بیمار به صورت موقت بستری هستند.
وی از بستری شش بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه دو نفر خانم ۷۶ و ۸۲ سال و یک نوزاد سه ماهه در شهرستان کاشان و یک بیمار آقا ۹۱ سال در شهرستان آران و بیدگل جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۴۰ مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۲۵۸ بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار ۵۵۷ نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
استان گلستان/ تعداد بیماران کرونایی دوباره افزایشی شد
شناسایی سویههای جدید کرونا، نگرانی زیادی را درباره افزایش شمار موارد ابتلا و مرگ و میرها به همراه داشته است. هرچند اقدامات مراقبتی و تشدید کنترل ورود و خروج مسافران به کشورهایی که سویههای جدید در آنها شناسایی شده، میتواند کمی از نگرانیها کم کند اما مانند سایر جهشهای ویروس، نمیتوان جلوی ورود آن را به کشور و به سایر استانها گرفت.
گلستان از جمله استانهای مهاجرپذیر و مقصد سفر بسیاری از هموطنان است و همین موضوع نگرانی جدی برای کنترل بیماری و تثبیت شرایط کرونایی در استان به وجود آورده است.
با وجود اینکه در روز گذشته شمار بیماران بستری در مراکز درمانی استان به ۱۹۵ نفر رسیده بود اما با افزایش شمار بیماران، تعداد آنها به ۲۰۴ نفر رسیده است.
با کاهش موارد ابتلا و بستری در یک هفته گذشته فقط یک مورد فوتی ناشی از کرونا در استان به ثبت رسید که یک رکورد خوب به شمار میرود. اما شیوع دوباره بیماری ممکن است همه آنچه تا به حال کادر درمان رشتهاند، به سادگی پنبه شود و بار دیگر موجی از بیماری استان را در بربگیرد.
آنچه این روزها اهمیت زیادی دارد در کنار واکسیناسیون کرونا، رعایت کامل و سختگیرانه پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم به ویژه اصناف است.
استاندار گلستان هم بر ضرورت اعمال محدودیتهای هوشمند در استان تأکید کرده و از دستگاههای مسئول خواسته تا الگویی مناسب را که در برخی استانها به اجرا درآمده استخراج و عملیاتی کنند.
براساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی استان ۲۰۴ بیمار در مراکز درمانی استان بستری هستند که ۴۲ نفر آنان در بخشهای آی سی یو تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند و حال ۱۹ نفر نیز وخیم است.
همچنین با تزریق ۱۰ هزار و ۷۲۷ دز واکسن کرونای دیگر در استان، شمار واکسنهای تزریق شده در استان گلستان به ۲ میلیون و ۲۶۰ هزار و ۹۵۳ دز رسیده است.
تا کنون یک میلیون و ۲۶۸ هزار و ۷۴۶ نفر ( ۸۶ درصد) دز اول را دریافت کردهاند و دز دوم نیز به ۹۸۵ هزار و ۱۷۸ نفر ( ۶۷ درصد) تزریق شده است.
استان مرکزی/ بستری ۸ نفر در مراکز درمانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به آخرین وضعیت ابتلا به کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آخرین یافتههای آزمایشگاهی شمار مبتلایان جدید کرونایی در استان مرکزی طی دو روز اخیر به ۵۹ مورد رسید.
سیدمحمد جمالیان افزود: هشت نفر از بیماران جدید شناسایی شده در این استان برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستانها بستری شدند.
وی بیان کرد: ۵۱ نفر از این مبتلایان نیز خدمات درمانی سرپایی کرونا را دریافت کردند و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: شمار مبتلایان به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان به ۱۰۵ هزار و ۸۹ نفر رسید که متاسفانه ۶ بیمار کرونایی نیز در این بازه زمانی در استان بهدلیل کرونا جان باختند و شمار فوتیهای این بیماری به ۲ هزار و ۹۶۵ نفر رسید.
رئیس علوم پزشکی اراک با اشاره به مسئله واکسیناسیون در استان مرکزی گفت: تشویق و اقناعسازی واکسیناسیون باید در اولویت برنامهها باشد به طوری که تاکنون در استان یک میلیون و ۸۲ هزار و ۳۲۲ نفر یک دوز واکسن و ۸۹۱ هزار و ۵۳۸ نفر دو دوز واکسن و به عبارتی ۶۱ درصد جمعیت استان دو دوز واکسن را دریافت کردند و باتوجه به سرعت انتقال ویروس و جهش آن باید مردم در امر واکسیناسیون همکاری بیشتری داشته باشند.
وی افزود: آمار واکسیناسیون دانشآموزان بر اساس اعلام آموزش و پرورش حدود ۴۵ درصد و براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۸ سالهها در اراک ۸۹ درصد است که باید آموزش و پرورش هماهنگی بیشتری داشته باشد زیرا مدارس با بازرسان بهداشت برای کنترل واکسیناسیون همکاری خوبی ندارند.